Hoşgeldiniz Esrarengiz.NET | Türkiyenin En iyi Webmaster Platformu

Webmaster Forum - Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi webmaster topluluğumuza katılın.
  • Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara cevap gönderebilir,
  • diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını WF ile yapabilirsiniz.
  • Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz, ne bekliyorsun?
  • Yeni baslayan WEbmasterlar icin 20 onemli SEO Stratejisi

    Katılım
    4 Eyl 2018
    Forum
    34
    Tepki
    8
    Puan
    7
    Konum
    ankara
    Web
    www.yapiturk.blogspot.com
    Meslek
    öğrenci
    Sitenizin google aramalarında arzu edilen ön sıralara çıkmasını diliyorsanız, sitenizin SEO gücünü artıracak aşağıdaki tebbirleri uygulamanızı öneririm.

    1. Stratejik anahtar kelimeler(keyword) seçin.

    2. Stratejik anahtar kelimelere web sitenizin önemli kısımlarına yerleştirin.

    3. web sitesinize anahtar kelimeleriyle ilintili bol miktarda HTML sayfası şeklinde içerik oluşturun.

    4. Görsel (image) site haritası linklerinden kaçının. Çünkü arama motorları bu tür linkleri takip edemez. Bunun yerine HTML hiperlinkleri tercih edin.

    5. Frame (çerçeve) sayfa yapılarından kaçının. Çünkü arama motorları bu frame sayfa yapılarını takip edemezler.

    6. Dinamik sayfa yapılarından kaçının. Şayet web siteniz CGI veya database-delivery şeklinde oluşturulmuşsa bu durumda bazı arama motorları tarafından indekslemesinin imkanının kalktığı tecrübe edilmiştir. Mümkünse statik yani durağan yapıdaki sayfa kurulumunu tercih edin. URL adreslerinde ingilizce karakterler haricinde kelimeler kullanmayın. URL adreslerinizin permalinki yazı şeklinde olsun. Yazılar arasında kullandığınız semboller arama motorları tarafından hiç sevilmez. Bunun yüzünden tüm adres permalinki değerlendirme dışı kalır.

    7. Yazılarınıza Meta Tag yani meta etiketler eklemeyi alışkanlık haline getirin. (aynı şey resim ve videolar için de geçerlidir)

    8. Başka sitelere link vermekten ve link almaktan çekinmeyin .Bunu yaparken çapraz linkleşme metodunu kullanın. Yani A, B, C adında üç değişik site birbiriyle linkleşecekse A dan B ye; B den C ye; C den A ya olacak şekilde link verin. İki sitenin birbirine karşılıklı link vermesi arama motorları tarafından anlaşmalı link değişimi olarak değerlendirilir ve değerlendirme dışı bırakılır.

    9. Site indeksinizi ve site haritanızı HTML formatında hazırlayın. HTML formatı google örümceklerinin en sevdiği formattır.

    10. Sitenizi arama motorlarına ister el yordamıyla isterse paralı programlarla kaydettirin. ama bunu yaparken aynı arama motoruna defalarca kayıt etmekten imtina edin. Çünkü bu durumda SEO gücünüzü artırmaktan ziyade spam site olarak algılanmanıza sebep olacaktır.


    11. Yayına geçtikten en az 5-6 ay sonra DMOZ, Yahoo gibi belli başlı web directory lerine sitenizi kayıt için başvurun. Bunun yanında sitenizin konusuyla alakalı niche tabir edilen küçük direktory'lere başvurmayı da ihmal etmeyin.

    12. Otomatik yönlendirme, IP yönlendirme, meta-refresh, otomatik başvuru programları kullanımı, Cloak edilmiş sayfalar gibi hileli metodlara fazla bulaşmayın. Google sizi yakalarsa hazin sonunuz kaçınılmaz olur.

    13. Sabırlı olmayı huy edinin. Web aleminde başarılar bir gecede gelmez. Çoğu kendini ispatlamış site en az 1-2 yıllık çabaların sonucunda bulundukları yerlere varmışlardır. Eğer yeterli sabır alametlerini taşımıyorsanız webmaster işlerine bulaşmayın. Sevdiklerinizle zaman geçirin, kız arkadaş edinin, şiir yazın bulmaca çözün ama site sahibi olmayın.

    14. Şayet internette ciddi bir ticari hamle yapmayı düşünüyorsanız bu içle amatörce uğraşmak yerine kurumsal SEO çözümleri sunan firmalara SEO optimizasyonu işlerinizi havale edin.

    15. Heading yani Sayfa başlıklarının formatını h1, h2 şeklinde tercih edin. Arama motorları H1 den başlayarak H6 ya kadar önem derecesi verirler. Yani H1 H2 başlıklarını daha fazla dikkate alırlar.

    16. Sİtenizde önemli gördüğünüz yerlerde bold yani siyah harf kullanın.

    17. Resimlerin hemen altına kısa açıklamalar yapın. Resimlerin ayrıca kayıt isimlerini de resmin konusuyla alakalı bir biçimde seçin. Unutmayın ki google amca görsel aramaları da resimlerin kayıt isimlerine göre oluşturuyor.

    18. Sİtenizi LYNX ağ tarayıcısını(web browserini) kullanarak değerlendirmeye tutun. LYNX browseri explorer gibi bir ağ tarayıcısıdır. Ancak LYNX, Internet explorer, firefox, safari gibi tarayıcılardan farklı olarak dinamik sayfaları ve resimleri değerlendirmeye almaz. Yani diğer bir deyişle google botları sitenizi nasıl görüyorsa size de sitenizi öyle gösterir.

    19. Sitenizde oluşturduğunuz içeriği digg.com, technorati, mixx.com gibi social bookmark sitelerine kaydettirin. ayrıca wordpress sistemi kullanıyorsanız feedburner pluginini mutlaka indirip aktive edin. Link referral tipi kaliteli toplistlere sitenizi kaydettirin. Siteniz ne kadar çok yerde arama motorlarının karşısına çıkarsa, arama motorlarının gözünde o kadar çok trustrank dediğimiz güvenilirlik olayını kazanır

    20. Sitenizin meta discription ve meta Title kısımlarını asla boş bırakmayın. Buradaki boşluklar arama motorları tarafından özensiz hazırlanmış site olarak değerlendirilebilir ve sitenizin Trust rankı düşebilir.

    Bu yukarıda saydıklarım sitenizin özellikle Google SEO sunu iyi duruma getirecektir.

    Kaynak: Kodsuz-Toplist.tr.gg
     
    instagram takipçi satın al smm panel fenerbahçe haberleri instagram türk takipçi paketleri
    Üst